Opleiding van een stukadoor

ceiling-the-forum-norwich-368674-mWat wordt er van je verwacht als je stukadoor wil zijn? Dat is het thema van onze huidige discussie. Wat moet je doen om een stukadoor te worden? Heb je er al over nagedacht? Op zo’n jonge leeftijd denken tegen verwachting vele mensen over hun beroep en loopbaan. Het is één van de belangrijkste beslissing in ons leven. Het heeft namelijk invloed op onze toekomst dus het moet goed doordacht zijn.

Maar wat moet je eigenlijk doen om stukadoor te worden en je droom te vervullen? In de meeste gevallen begint het al in kinderjaren. Jouw vader of zelfs grootvader is stukadoor en je wil hen nabootsen zoals vele kleine kinderen doen. Maar in de loop der jaren wordt het jouw hobby en je wil het ook als een beroep doen. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol.

Je kan middelbaar beroepsonderwijs kiezen waar je deze beroep kan leren. Daar zal je namelijk leren hoe je de wanden nauwkeurig moet stukadoren en hoe je alle pleisterwerken of zelfs plafonneerwerken moet uitvoeren. Het is moeilijker dan je denkt. Bovendien leer je ook hoe je met verschillende gereedschappen moet werken die je op je werk nodig hebt. Er is hier namelijk sprake van gereedschappen zoals een troffel, een houten spaan of paleerijzer.

Deze gereedschappen zijn noodwendig als je stukadoor bent. Bovendien leer je natuurlijk hoe je de wanden zo zorgvuldig mogelijk vlak maakt zodat ze er perfect uitzien. Dat is eigenlijk de bedoeling van je werk. Bij deze opleiding maak je ook natuurlijk stages.

Dat betekent dat je niet alleen verschillende nodige technieken van het stukadoren leert maar dat je jouw kennis in de praktijk moet brengen. Dat is toch de belangrijkste ding bij deze opleiding. Je werkt dus een paar dagen per week om de nodige ervaring op te doen zodat je met het werk kan beginnen zodra je jouw diploma haalt.

Geef een reactie