Een eigen vrachtwagen?

vrachtwagenEr komt de tijd in het leven van een vrachtwagenchauffeur wanneer hij over de aankoop van zijn eigen vrachtwagen denkt. Er zijn natuurlijk verschillende redenen voor deze situatie. Sommige chauffeurs willen meer onafhankelijkheid hebben en door het kopen van hun eigen vrachtwagen kunnen ze hun eigen baas worden.

Hun werk, salaris en gebruik van de vrachtwagen hangt dan alleen van hen af en dat is belangrijk voor deze mensen. Echter, sommigen dromen meer hun eigen auto dan over hun eigen bedrijf. Ze willen de mooiste vrachtwagen in het hele land hebben en ermee naar truckfeesten rijden.

Natuurlijk een vrachtwagen die niet van ons maar van onze baas is, kunnen we ook opbouwen met bijvoorbeeld lichten en accessoires maar dat is geen goed idee. Men kan toch elke dag een ontslag krijgen en daardoor geen contact meer met de bepaalde vrachtwagen hebben. Modificaties van een truck die niet van ons is, zijn dus zinloos.

Het is even gek zoals het kopen van nieuwe ramen en deuren voor ons kantoor met ons eigen geld of het kopen van nieuwe garagepoorten in Antwerpen als we in Gent wonen en bovendien geen garage bezitten. Daarom is het dus zo belangrijk voor veel chauffeurs om hun eigen vrachtwagen te kopen.

Met deze vrachtwagen krijgen ze immers een kans om zich volledig met hun hobby te realiseren. Zelfs een oude, vijftien jaar oud vrachtwagen kan voor hen een bron van lol en geluk zijn. Wat belangrijk is, op deze vrachtwagen kunnen ze ook trots worden en daardoor ook trots op hun werk.

En iedereen weet hoe belangrijk het is om een baan te hebben die echt van belang voor ons is. Een baan die niet alleen een plicht maar ook een bron van geluk kan worden. Een baan waarover we onze grootkinderen met plezier in de toekomst zouden willen vertellen. En zo is het met de eigenrijders…

Geef een reactie