De winst van de auto opkoper

tangerine-dream-1086222-mEr zijn verschillende manier waarop men een auto kan verkopen. Zo kan men bijvoorbeeld voor een auto opkoper kiezen. Het is een soort van een bedrijf die zich met het opkopen en verkopen van auto’s bezighoudt. Zo’n bedrijf koopt auto’s zelfs in grote hoeveelheden om het later te verkopen. Natuurlijk verkopen ze die auto’s iets duurder om een winst te boeken.

Die winst kunnen ze op verschillende manieren bereiken. Auto verkopen voor export is een goed voorbeeld ervan. Zo kunnen ze een auto verkopen die in hun land niets waardig want het mag niet ter autokeuring aangeboden worden. In armere landen zijn echter zulke auto’s zeer populair en blijven verkoopbaar omdat de wet daar niet zo streng is.

Vaak sturen ze ook auto’s naar Afrika. Daar zijn twintig jaar oud machines zeer populair en mensen vinden ze geen rotauto’s maar toch een verstandige aanbiedingen. Ze willen daar vaak geen complexe, moderne auto die vol met elektronica zijn maar een tweedehandswagen die gemakkelijk te repareren is.

Bovendien kopen ze daar graag auto’s die bijzonder “heavy duty” zijn en iedereen weet dat moderne auto’s van deze eeuw problemen met duurzaamheid hebben. Europese opkopers sturen dus daar hele schepen met oude machines, vooral Duitse en Japanse sedans en stationwagens. Zo kan dus onze auto die geen toekomst in het Westen van Europa heeft een nieuwe leven in Oost-Europa of in Afrika krijgen.

Natuurlijk blijven sommige auto’s die door opkopers gekocht zijn, ook in Europa. Daar zijn vooral nieuwe auto’s die ze gemakkelijk meer waardig kunnen maken. Auto opkopers hebben dus veel interesse voor moderne auto’s die in slechte visuele toestand zijn – die kopen ze goedkoop, maken mooier in hun eigen garage en verkopen duurder. En hoe maken ze mooier? Natuurlijk door schoonmaken, wassen en installatie van nieuwe elementen van de carrosserie.

Geef een reactie