De drukke maanden

mopp-flat-40cm-1024424-mJe hebt een eigen dienstenbedrijf al een paar jaar geleden opgericht. Nu heb je bijna geen problemen in je firma. Je ken al de werknemers goed en je kan hun vertrouwen. Dat is een van de belangrijkste dingen als je een eigen firma hebt. Wat is nog belangrijk? De inkomen, natuurlijk! Wat moet je doen om je inkomen groter te maken?

Als je al lang een dienstenbedrijf hebt weet je dat precies. Je moet alles doen om nieuwe klanten aan te trekken. Hier speelt de prijs van je diensten een grote rol. Als de mensen voor het eerst een nieuw bedrijf kiezen, bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf, dan nemen ze in het begin de prijs in aanmerking.

Als de prijs van je diensten aantrekkelijk is, kan je zeker zijn dat je deze klanten zal winnen. Wat is nog belangrijker? Natuurlijk is het van belang hoe je diensten werden aangeboden. Je moet steeds goede relatie hebben met jouw “oude” klanten. Dat betekent dat je klanten die al lang jouw dienstenbedrijf kiezen, nog steeds tevreden moeten zijn met je diensten.

Je kan ze nooit teleurstellen. Op die manier kan je je oude klanten behouden en tegelijkertijd nieuwe klanten winnen. Je mag het ook nooit vergeten dat je altijd veel opdrachten heeft. Dat betekent dat je niet tevreden mag zijn met het aantal bestellingen dat je hebt. Je moet steeds meer willen.

Op deze manier zal je je nooit zorgen moeten maken over het geld en de financiële situatie in je firma. Maar het kan ook gebeuren dat je te veel bestellingen krijgt. Wat doe je dan? Je kan natuurlijk geen klant ‘nee’ zeggen, dat doe je nooit – je moet het goed onthouden.

Je mag aan een detacheringsbureau vragen om extra werkkrachten. Je zal dus een paar extra werknemers aanstellen voor een korte periode. Je moet dus een persoon niet voor altijd aanstellen! Zo bespaart je wat geld en moet je geen zorgen maken.

Geef een reactie