Een paar woorden over tegels

ID-10019156Je hebt waarschijnlijk vele jaren hard gewerkt om een eigen huis te kopen. Je kinderen hebben nu meer ruimte om te spelen en je kan dit jaar Kerstmis bij je thuis voorbereiden. Maar zeker moet je eerst met de renovatie van jouw huis klaar zijn. Je moet tegels kopen en daarna tegels plaatsen. Je moet dus elke week naar een bouwmarkt gaan en alle dingen die je nog nodig hebt kopen, natuurlijk tegen goede prijs.

Als je je voor de decoratie van het interieur interesseert, zorg je zeker ervoor dat de tegels mooi versierd zijn. Die komen voor in verschillende kleuren – voor de badkamer is het goed als je witte of beige tegels koopt, in de gang zijn donkere tegels nuttig – zo zie je vuil of modder niet. Je hebt sowieso een ruim aanbod in elke bouwmarkt en je kan ook de goedkope tegels vinden. Je moet bovendien ook de professionele arbeidskrachten vinden zodat de tegels perfect zijn geplaatst. Het is ook noodzakelijk dat je de stukadoor aanstelt.

Hij brengt de pleister aan de muren etc. De pleister is de laag die de oppervlakte van de muren, plafonds, columns etc. binnen en buiten een gebouw bedekt. Tot de taak van de pleister behoren onder andere de beveiliging van de oppervlakte tegen weersomstandigheden (wat de pleister buiten betreft), bescherming tegen de factoren binnen (bijvoorbeeld waterdamp) en tegen vuur maar het geeft tevens een esthetische uiterlijk aan vele elementen van het gebouw.

De pleister wordt ook gebruikt als een oppervlakte onder elementen die gladde ‘bodem’ nodig hebben, zoals vroeger vermelden tegels. Algemeen worden ervoor de gipsproducten gebruikt. Als je ermee klaar bent kan je je daarna op de decoratie of schilderen van muren in andere kamers of ruimtes concentreren. Dan kan je gewoon rusten en genieten van het resultaat nog na enkele jaren.

Geef een reactie