Decoratie tijdens de Kerstmis

keulen-kerstmarktDe Kerstmis brengt een speciale sfeer in ons leven. Mensen worden wat sympathieker en steden worden mooier. De decoratie van de Grote Markt van vele steden in echt belangrijk. Zo kunnen de inwoners deze magische sfeer voelen, zelfs voor de Kerstmis. De stad ziet er een beetje anders uit dan ervoor. De uiterlijk van de dorpjes en grote steden verandert soms radicaal.

Er wordt vooral gezelliger. Hoewel de temperaturen buiten soms onder het vriespunt liggen maken zich de inwoners er geen zorgen over – men wil gewoon wandelen en deze schoonheid genieten. De kerstmarkten bevinden zich in alle grote steden in het land. Ze bieden natuurlijk verschillende attracties aan. De kerstmarkten openen al rond november en zijn dicht na de oudejaarsavond.

De markt ondergaat een grote metamorfose en alle gebouwen worden mooi versierd van kerstmotieven. Vele grote steden hebben natuurlijk meer dan één kerstmarkten. Zo bieden ze de mogelijkheid aan alle inwoners aan om de kerstaankopen te doen voor de Kerstmis. Als het echt koud is kan men waffels met chocolade en bananen eten of een glaasje verwarmende glühwein drinken.

Het is niet zo duur maar brengt veel plezier tijdens koude dagen. Men kan het niet opgeven. Zoals het vroeger wordt gezegd is de muurdecoratie aan het gevel van vele gebouwen echt belangrijk. De versiering van de gebouwen is adembenemend. Het geeft een unieke, intieme kerstsfeer aan de stad.

De kerstmotieven zijn bijvoorbeeld sneeuwpop, Sinterklaas en sterren in verschillende kleuren die met glitter zijn bedekt. In de restaurants en cafés is de decoratie van het interieur ook van belang. De caféhouders willen uiteraard vele klanten aantrekken met behulp van de decoratie. En het lukt meestal wel. Je moet dus het centrum van je woonstad bezoeken en ontdekken wat veranderd is.

Geef een reactie