Verhuizen naar het platteland

urlAl drie jaar werk ik als een vrachtwagenchauffeur. Het is een goede baan en ik kan redelijk veel verdienen. Ik doe immers alleen maar internationale ritten die altijd goed betaald zijn. Bovendien ben ik gewoon een goede chauffeur en mijn baas is altijd tevreden met mijn werk. Daarom krijg ik regelmatig extrageld zodat ik geen ontslag zou willen nemen.

Hij wil geen andere chauffeur omdat hij met mij het meest tevreden is. Dat vind ik leuk omdat ik zeker van mijn maandelijkse salaris kan zijn. Op deze manier is het me gelukt om wat geld voor een huis te besparen. Ik wil naar het platteland verhuizen en ik heb een mooi huis bij Dendermonde gekocht. Het huis is echter redelijk oud en ik hoef wat geld aan de renovatie uit te geven.

Vooral de dakbedekking is in een zeer slechte toestand. Ik heb een beslissing genomen om het dak te vernieuwen. Ik bedoel hier complexe vernieuwing, met nieuwe dakpannen en dakvensters. Gelukkig is een vriend van mij een goed ervaren leidekker dus hij zou me kunnen helpen. Ik hoeft dus geen bedrijf aan te stellen wat toch iets te duur zou kunnen zijn.

Op deze manier kan ik veel geld besparen om het aan andere elementen van het huis uit te geven. Mijn vrouw wil bijvoorbeeld nieuwe tegels in de keuken plaatsen. In feite zijn de tegels daar zeer ouderwets en ze zien er echt slecht uit. Als de renovatie van het dak goedkoop zou zijn zouden we dan zeker nieuwe tegels kopen. Bovendien wil ik graag nieuwe meubels kopen.

Mijn meubels passen immers niet bij het oude huis op het platteland. Ze zijn toch een beetje te modern. Ik heb andere meubels nodig – ouderwetse, klassieke meubels. Zulke meubels zijn echter niet goedkoop dus ik zal veel geld nodig hebben. Echter, ze zijn niet broodnodig dus ik heb nog wat tijd om het geld voor de nieuwe meubels te besparen.

Geef een reactie