Mijn droomberoepen

13_12_7_prevEr zijn een paar beroepen die me uitstekend lijken te zijn. Bijvoorbeeld in afbraakwerken zou ik dolgraag werken. Ten eerste is het interessant. Het is geen werk op het kantoor waar men elke dag dezelfde formulieren hoeft in te schrijven. In afbraakwerken doet men elke dag iets anders. Ten tweede is het gewoon leuk om gebouwen te slopen.

Daarbij hoeft men geen emoties te opkroppen. Men hoeft gewoon te vernietigen. Ik ben natuurlijk ervan bewust dat afbraak niet gemakkelijk is maar toch denk ik dat het ook leuk kan zijn. Ten derde heb ik gehoord dat mensen die in afbraakwerken werken bijzonder veel verdienen. En dat wil ik graag omdat ik dan op een bepaald niveau zou kunnen leven.

Bovendien vind ik ook het werk van een chauffeur bijzonder leuk. Ik wil echter geen internationale ritten doen omdat ik dan geen kans zou hebben om tijd met mijn familie door te brengen. Daarom wil ik graag in een bouwbedrijf werken. Daar doen chauffeurs geen lange ritten – ze rijden meestal op bouwplaatsen dus elke avond zijn ze thuis.

Op deze manier kunnen ze een leuk beroep uitoefenen maar toch een gezin hebben. Het is een goede oplossing voor mensen die liefhebbers van trucks zijn maar toch niet eenzaam willen zijn. Ik ken zelfs een bouwbedrijf uit Antwerpen die op zoek naar nieuwe chauffeurs is. Het is een groot bedrijf dat een paar dagen geleden dertig nieuwe vrachtwagens heeft gekocht.

En nu hebben ze veel chauffeur nodig. Helaas heb ik geen CE rijbewijs. Als ik dit rijbewijs had zou ik onmiddellijk mijn CV naar dit bedrijf sturen. Misschien zou ik voor het CE rijbewijs moeten besparen… Het lijkt met toch een leuk werk te zijn dus waarom zou ik niet kunnen proberen?

Dit rijbewijs is natuurlijk bijzonder duur maar toch denk ik dat het geld waardig is. Op deze manier kan ik toch gelukkiger worden en het geluk is toch onwaardeerbaar!

Geef een reactie